Home

Team Celcius is een team dat droomt van het huis van de toekomst. Een huis dat circulair, eye-opening, limitless, community, innovative, unconventional en self-sufficient als bouwstenen heeft. 

Een aantal van onze dromen is inmiddels al werkelijkheid geworden. Zo hebben wij een ontwerp voor een huis dat materialen hergebruikt en regenwater opvangt. Een huis dat modulair is opgezet zodat er elementen aan toegevoegd en afgehaald kunnen worden. Een huis dat een ophangsysteem heeft voor de panelen, gebruik maakt van een PVT in combinatie met een warmtepomp. En een huis dat voorzien is van slimme technologie die met elkaar communiceert waardoor het leven zo duurzaam mogelijk zal worden in het huis, zonder in te leveren op kwaliteit. 

Maar we blijven dromen, van een materialen- én CO2/stikstofpaspoort, van isolatie gemaakt van oude plantenresten, van het gebruik van zeezoutbatterijen en een leasing concept waarbij materialen in plaats van gekocht geleased zullen worden. Wij vragen ons af hoe zou het zijn om een huis te creëren waar ook de oudere generatie fijn kan wonen, wij denken hierbij aan een vloer met valdetectie waarbij de community gewaarschuwd wordt als iemand is gevallen. Allemaal concepten waar wij mee bezig zijn om het van dromen naar werkelijkheid te brengen.